‘Creure en el cinema’, una proposta per als joves en l’Any de la fe

Més de dos-cents alumnes de diversos centres educatius de l´arxidiòcesi han participat en la III Setmana del cinema espiritual a Tarragona celebrada del 18 al 20 de desembre al Centre Tarraconense El Seminari. En aquest Any de la fe el lema triat ha estat «Creure en el Cinema», tenint present que el cinema pot ser una porta interessant per a aquest temps d´especial reflexió i redescobriment de la fe. L´activitat, doncs, té un doble sentit: el més immediat que reconeix el valor del cinema com a mitjà expressiu i comunicatiu però també s´obre una segona interpretació on s´apunta la presència de la fe en el cinema.

La pel·lícula triada aquest any ha estat Maktub, de Paco Arango. Un conte de Nadal que parla de grans temes vitals i de valors com l´esperança, la importància de la família, l´amistat, el perdó, l´empatia, l´ajuda, el coratge davant la malaltia i la fe, entre molts altres. Una pel·lícula que ensenya a viure amb plenitud malgrat les dificultats, a creure i a ser esperançats.

El funcionament amb el grup és senzill. Després del visionat, a l´escola es treballa un material sobre la pel·lícula, d´una gran qualitat educativa i pedagògica. La projecció de la pel·lícula al Centre Tarraconense també és un oportunitat per veure la recent remodelació d´aquest espai.

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.