Santa Maria, un exemple a seguir en aquest Any de la fe

Un any més, en la vigília de la Solemnitat de la Immaculada Concepció de Maria, el divendres 7 de desembre la capella major del Seminari de Tarragona va acollir la vetlla diocesana de la Immaculada tot pregant, en aquest Any de la fe, per les diverses vocacions en bé de l´Església.

El cant de les lletanies de la Mare de Déu va iniciar la vetlla, preparada pel Secretariat diocesà de vocacions i amb la Delegació diocesana de pastoral de joventut, amb l´entrada en processó del Sr. Arquebisbe i dels preveres concelebrants. La música, de la mà de la Jove orquestra i cor de l´Arquebisbat de Tarragona (JOCAT), va tenir un especial protagonisme a l´hora de conduir i estructurar la vetlla amb cants dedicats a Maria. Durant tota la celebració, les monicions van marcar el fil conductor de la vetlla introduint a la litúrgia de la Paraula amb les lectures corresponents, salms i un fragment de les homilies de Sant Bernat; a les pregàries i a la litúrgia de l´Eucaristia.

Una vida obedient als plans de Déu

El Sr. Arquebisbe, en la seva homilia, va fer especial referència a la vida de fe de Santa Maria destacant la seva gran fe. «En l´Anunciació» -va dir- «s´esdevé el moment culminant de la fe de Maria: es fa realitat allò que tantes vegades havia meditat en la intimitat del seu cor. La plena obediència als plans de Déu és la primera conseqüència de la seva fe que va atènyer el seu punt culminant al peu de la Creu de Jesús.»

Mons. Pujol va remarcar que la vida de Maria fou una obediència a la fe. «Contemplant-la es comprèn que creure vol dir abandonar-se en la mateixa veritat de la Paraula de Déu vivent» i va recordar que «la fe és el tresor més gran que tenim i, per això, hem de posar totes les mesures per a conservar-la i augmentar-la.»

Després de la solemne benedicció final, el rector del Seminari Menor de Tarragona, Mn. Joan Anton Cedó, va agrair la col·laboració de tots aquells que havien participat en l´organització de la vetlla tot convidant a tenir una estona de germanor en sortir de la celebració.

Aquesta entrada ha esta publicada en Noticies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.